Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «για τη μη απόδοση από το κεντρικό Κράτος των αναλογούντων, ανθρώπινων και οικονομικών πόρων σε σχέση με τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες στις Περιφέρειες», κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης.

Στο πλαίσιο κατάθεσης της αναφοράς, ο κ. Αγοραστός ανέπτυξε προφορικά τις θέσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι «αν και συστηματικά το κεντρικό κράτος παραβιάζει τη σχετική συνταγματική επιταγή, το ποτήρι ξεχείλισε:

- Αφενός με την εκχώρηση στις Περιφέρειες της αρμοδιότητας για την αστυνόμευση και τον καθαρισμό των ρεμάτων με το Νόμο 4555/2018 («Κλεισθένης») του υπουργείου Εσωτερικών.

- Αφετέρου με την πίεση που ασκείται στις Περιφέρειες για την υποβολή Σχεδίων Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ), χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους σχετική συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία κι ενώ οι Περιφέρειες δεν έχουν ούτε την τεχνογνωσία, ούτε το εξειδικευμένο προσωπικό και τα κατάλληλα μέσα».


ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΦΑΙΡΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
© 2021 SFAIRA FM | CREATED BY ITWORX