Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στη Θεσσαλία, Thessaly Science Festival, από τις 11 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, στο Μύλο του Παππά, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον 5.000 επισκεπτών.
Από αυτούς 1.800 ήταν μαθητές σχολείων, που γνώρισαν την επιστήμη μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
Για τρεις ημέρες, ο Μύλος του Παππά, αυτό καταφύγιο πολιτισμού στο κέντρο της Λάρισας, φιλοξένησε 40 ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς με συνολικά 80 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα. Μεταξύ αυτων, 22 εργαστήρια για παιδιά, 6 workshops, 15 ομιλίες, καθώς και πλήθος άλλων δράσεων για όλες τις ηλικίες!
Με φετινό σύνθημα «30 χρόνια δημιουργίας» ερευνητές,, επιστημονικές ομάδες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και επιστημονικοί σύλλογοι, μας ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας παρουσιάζοντας εντυπωσιακές εφαρμογές, πειράματα και καινοτόμες ανακαλύψεις


ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΦΑΙΡΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
© 2021 SFAIRA FM | CREATED BY ITWORX